4 February 2019

Épületek felkészítése az energiamegtakarítási versenyre

2018 decemberében és 2019 januárjában a Compete4SECAP – Fenntartható Fenntartó projekt keretében tizenkét önkormányzati épület számára tartottunk képzést az energiatakarékosság és a szemléletformálás lehetőségeiről.

 

A projekt részeként 2019 folyamán a projektben résztvevő négy önkormányzat 3-3 épülete versenyez egymással azon, melyikük tud a legtöbb energiát megtakarítani. A versenyt minden épületben egy-egy – az épület nagyságának és a munkatársi számának megfelelő méretű – munkahelyi energiaközösség koordinálja. Az energiaközösségek a munkatársak minél szélesebb körben való bevonása érdekében az év során saját maguk által megtervezett és lebonyolított információs és szemléletformáló kampányt valósítanak meg. A helyi kampányokat a GreenDependent információs- és kampányanyagokkal (pl. poszterek, matricák) és technikai segédeszközökkel (pl. energia-, hőmérséklet- és páratartalom mérők) támogatja, a legötletesebb és legszínvonalasabbat pedig külön díjjal is jutalmazza. A verseny eredményének kihirdetésére 2020 tavaszán, a projekt hazai záró konferenciáján kerül sor.

 

A versenyre felkészítő képzéseken a résztvevők nem csak a munkahelyi energiatakarékosság konkrét lehetőségeiről, de a kampányok elméleti hátteréről és megtervezésük gyakorlati oldaláról is részletes tájékoztatást kaptak. A képzést követően az energiaközösségek akciótervet készítenek, majd végrehajtják azt.

 

A verseny előrehaladása honlapunk és facebook oldalunk mellett a projekt havi rendszerességgel megjelenő hírlevelében is nyomon követhető. Utóbbira feliratkozva az érdeklődők megkaphatják a versenyzők számára összeállított havi tippeket is.

A hírlevélre feliratkozni a projekt holnapján lehet >>>